...

Sayang Kamo Semua!!!

Sunday, January 16, 2011

Yummy3!! Sedapnyerr

Helloooooo...


Bosannyer petang ni..
nak keluar g merayap malas..so duduk umah jer la online,,at least leh jimat simpanan aku...biase la kalau dah namanye perempuan bila dah keluar pegi mall ke, comfirm ade jer barang yang jd sasaran,,mangsa nye poket la..huhuhu..
tengah bosan ni tetibe jer jari otak aku terfikir nak makan aiskrim vanila..yummy3!! sedappppnyerrr....
Jari mula menaip dgn pantasnye n search la resipi nak buat aiskrim vanila ni laa..sebab favourite aku...huh! akhirnye aku  jmp jgak resipi AISKRIM VANILA n AISKRIM VANILA OREO,...
.
.
.
.
RESIPI AISKRIM VANILA




Bahan-bahan:

2 1/2 cawan gula halus
8 cawan susu cair
6 biji telur (dipukul)
1 tin susu pekat
3 sudu teh vanila

Cara-cara: 

1. Campurkan semua bahan-bahan.

2. Pukul rata-rata.

3. Tuangkan ke dalam kontena yang ada penutupnya.

4. Kemudian bekukan di dalam peti ais.
.
.
.
.



AISKRIM VANILA OREO




Bahan-bahan: 

2 1/2 cup - Dutchlady full cream milk perisa coklat
2 1/2 cup - Nestle coffemate creamer powder
1 packet kecil - biskut Oreo


Cara-cara:

1. Masukkan susu coklat dan coffeemate ke dlm blender dan blend sehingga 5 minit. Masukkan 2-3 keping biskut oreo (dengan krim nya sekali) dan blend lagi hingga sebati. Tak payah letak gula sbb biskut dah manis.

2. Masukkan dlm peti sejuk beku lebih kurang 2 jam atau sebelum membeku, kluarkan dan blend sekali lagi. Patah-patahkan biskut oreo selebihnya dan campurkan dalam aiskrim dan tabur sedikit untuk topping.

3. Masukkan dlm peti sejuk beku semalaman. Sedia untuk hidang bila-bila masa. Selamat mencuba.



p/s: Kalau korang suka makan aiskrim vanila mcm aku boleh la try resipi ni..
insyallah menjadi...pastikan dimulakan dengan bismillah k...



sekian...
Salam.....


1 comments:

fadhdeela said...[Reply to comment]

sedapnyer ais krim :P

im following u :p

Meh singgah: Al-Fatihah..T.T

Usia Blog Vanila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sayang Selamanya

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

background

hello kitty

Cute Hello Kitty 9

Berat bahu memikul, berat lagi blog aku ni